micro.bg
Регистрация

Добавени нови функционалности към 21.09.2021 г.

Нови функционалности в Micro.bg към 21.09.2021 г:

  1. В меню „За фирмата“ – „Диапазони номерация“, при избор на даден диапазон е добавена опция „За този диапазон да се използва номера на операцията“. Това ще позволи всички печатни документи, които не спазват законово изискване за диапазони на номерация да се синхронизират с номерата на операциите.

Пример: Избира се диапазон за „Поръчка“, който в момента е достигнал до номер 0000000022, маркира се новата отметка „За този диапазон да се използва номера на операцията“. Създава се поръчка от меню „Мениджмънт – Поръчки“, номерът на нейната операция е 0000000034, ако желаете да отпечатате документ към нея, той също ще бъде с номер 0000000034, при включена настройка. Ако настройката не е включена, номерът на печатен документ за тази поръчка ще бъде 0000000022.

Новата опция позволява по – лесно проследяване на номерата на операциите и отпечатаните документи към тях и е приложима при Поръчки, Проформа фактури, Стокови разписки, Гаранционни карти и др. Настройката НЕ СЕ ПРИЛАГА за диапазон на документи „ Фактури“, т.е. за отпечатване на документи Фактура, Кредитно и Дебитно известие;

  1. Добавено е ново поле „Дата на документ“ при отпечатване на документи. Това поле позволява да се издават печатни документи на операции със задни дати, като датата на документа да бъде идентична с датата на операцията.

Пример: Създадена операция „Продажба“ с дата 14.09.2021 г., за която не е издаден документ „Стокова разписка“. Възниква необходимост от издаване на документ, като новото поле „Дата на документ“, позволява потребителите сами да определят каква дата да се визуализира в печатната бланка за поле „Дата на издаване“;

  1. Създадена е нова опция при експортиране на XML файл към счетоводна програма Microinvest Делта Proкато е добавено ново поле „Добавяне на счетоводна операция за отчетна стойност“. При маркирана отметка и експортиране на данни към счетоводство се създаде отделен обобщен счетоводен запис с отчетните стойности на изписаните в зададения период стоки или услуги;
  2. Добавена е нова справка „Продажби по стоки“. Справката предоставя обобщена информация за всички продажби, групирани по дадена стока или услуга. Осигурява се проследимост на продажбите на стоки или услуги в различни обекти и периоди.

Коментари

2022-04-17 13:11:00
Петър Иванов Ангелов
Възможно ли е да добавите поле тегло на стоката към приемо-предавателните протоколи, стокова разписка или фактурата?

Micro.bg използва "бисквитки", за да подобри функционалности, да анализира трафика към сайта и да персонализира онлайн преживяването на всички потребители. Ако продължите без да променята настройките, ние ще приемем, че се съгласявате с нашите „бисквитки“ Научете повече.

Разбирам